japan, tsunami, evakuering

hej bloggisen

Förlåt att det blivit lite försummat här, men vi har gjort en massa saker. Så, nu startar vi upp från vad som hänt.

Mitt i natten (vår tid, förmiddagen er tid) så drabbades ju som bekant Japan av en stor jordbävning plus tsunami.Det uppvaknandet som jag och Jossan fick den natten var ärligt talat det värsta jag varit med om. Som vi skrev i inlägget innan så gjorde vi oss redo för att åka till Universal Studios, så när Emma kom in och väckte oss så trodde vi att vi sovit över och var försenade. När hon sedan sa "Jossans pappa har ringt, det har varit en tsunami som sköljt över hela Japan och det finns en chans att det kan komma en tsunami hit". Vi båda flög upp ur sängen, jag fick liiiiite panik och skakade i chock, Jossan blev aldeles tyst, fast både Emma och Lina var jättelugna (braaaa tjejer!). Vi startade tvn och såg de hemska bilderna, och senare även tsunamivarningarna som drogs längs med hela amerikanska västkusten. Det sjuka var att vi bara någon dag tidigare pratat om hur utsatt L.A är som stad, att om en tsunami skulle komma så skulle hela staden drabbas, att vad som helst kunde hända.

Efter mycket övervägande med föräldrar och oss emellan så bestämde vi oss för att vi skulle bege oss in på en liten road-trip rätt in i landet. Vi packade ihop allt det viktigaste för säkerhets skull och gav oss ut på vår fina evakuering! Efter några timmars körande hamnade vi i Barstow där vi poppade in för att käka en redig amerikansk frukost. Nu var klockan runt sex, halv sju på morgonen och vi hade varit vakna sedan klockan två efter tre timmars sömn. Vi var så slut att vi sov en timme eller så i bilen på parkeringen till Denny's där vi käkade haha, så road-trip times!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Efter pausen på parkeringen så åkte vi till en jättestor outlet där vi vandrade omkring i några timmar för att få tiden att gå. Under tiden höll vi konstant kontakt med alla där hemma så att vi kunde veta vad som hände i själva L.A, när vi fick veta att vågen (tre timmar sen) nått Hawaii med bara små skador och lite översvämning som följd så vi började fundera på att dra oss hemåt så sakteliga. Mormor och Farmor var väldigt oroliga för vårt återvändande men vi kände att när vågen abra på sin höjd skulle kunna göra lite skada på stranden så kändes det onödigt att vara ute på evakuering längre. Så vi åkte hem. På vägen köpte vi asagod juice!!



















och det var väl ungefär vad som hände denna underbara dag, enjoy fina bilder från hemresan här underrrr!
have a good one guys, baaaiiiii




[vi är alla mycket brunare än vad det ser ut på bilderna hihihihih]


Kommentarer
Postat av: maja dahlqvist

hej tjejer! tur att det gick bra :) ni verkar ha skitroligt,, är som ni särkert vet sjuuuukt avensjuk på er!!! ha det bra :D

2011-03-16 @ 18:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0